Uncategorized

Reteta de covrigei cu sare si mac

S Te iubesc. Buna, Imi place mult sa citesc, am luat acest microb de la parintii mei. Cititul ma relaxeaza si binedispune. Cristina Popescu email: Imi place sa citesc pentru ca ma relaxeaza, uit de toate si intru in alta lume, imi deschide noi orizonturi si pot sa invat multe. Preferatele mele erau cartile autorilor clasici ca Slavici,Caragiale, Rebreanu , dar in ultimul timp imi place sa ii citesc povesti baietelul meu — Cartea Junglei e una din multele pe care le prefera el- fiind una din modalitatile prin care valorificam timpul cam putin pe care il avem la dispozitie impreuna.

Cartile mele preferate sunt cu siguranta Pe aripile vantului si Pitulicea G. Iubesc sa citesc pentru ca imi da posibilitatea sa ma teleportez in vieti care nu le voi trai niciodata si sa intalnesc personaje si situatii care oricat as cauta in lumea reala nu exista! Fara carti nu as fi siguranta persoana care sunt acum!!

Am citit f. Cred ca nici un film sau nici o carte electronica nu pate inlocui placerea citirii unei carti adevarate. De altfel am si o biblioteca cu un numar mare de carti. Draga Teo, covrigeii astia i-am mancat si eu cand imi permiteam: Acum insa o sa-i fac si-o sa mananc, fiindca zicea un laureat de Nobel ca, atunci cand mananci cu cei dragi nu se pune. Cat despre carti …. G Marquez. Iubesc cititul pentru ca fiecare carte ma duce in locuri diferite si traiesc fiecare pagina citita ca si cum as lua si eu parte la intamplarile din carte.

Covrigi sunt fff buni. Sunt foarte multe carti bune Pe aripile vantului, Mandrie si prejudecata,etc. Cartea mea preferata — din aceasta luna — este Iubirile croitoresei de Maria Duenas. Bastarda Istanbulului de Elif Shafak, acum doua luni: Iubirea omeneasca de Andrei Makine… De ce imi place sa citesc? Pentru ca pot fi oricine, oriunde, oricand…. Draga Teo, ai perfecta dreptate.

Din pacate eu nu am avut un bunic care sa ma indrume, dar am intalnit multe persoane care mi-au insuflat dorinta si placerea de a citi. Si, asa e, cum ai spus-o tu atat de bine: Nu stiu sa iti spun acum o carte preferata. Nu pot sa concep ca ar exista vreun moment in care acest lucru sa fie imposibil: Pentru ca cititul este pasiunea mea si pentru ca fac asta zilnic.

Ultima carte pe care am citit-o,care m-a marcat si care a devenit favorita mea este: Fa-ti viata exact cum vrei tu! De ce citim? Pentru a ne cultiva , a ne destinde, pentru a uita cateodata de grijile vietii si a ne contopi cu viata altor personaje, visand astfel la o viata mai buna,inchipuindu-ne ca suntem si noi mai bogati, mai isteti si , de ce nu, mai indrazneti.

Dar scopul principal este acela de a le insufla si copiilor mei dragostea pentru lectura. Chiar de la cea mai frageda varsta, copilul imita. Si nu mica mi-a fost mirarea, cand, baiatul meu, vazandu-ne pe mine si pe sot citind, si-a luat si el carticica de povesti, incercand sa desluseasca tainele literelor. Seara, devenise deja un obicei de a citi cate o poveste inainte de somn.

Multe din cartile citite mi-au placut. Cartea mea preferata Zahir — Paulo Coelho. De ce imi place sa citesc? Pentru ca imaginatia nu cunoaste limite…Si citind ne putem imagina orice…. Buna ziua Imi place reteta si ma grabesc sa o prepar. Sunt profesor pensionar si am timp suficient pentru bucatarie dar si pentru citit. Lectura este o mare bucurie pentru suflet. Dar ce viitor are literatura in zilele noaste? Va doresc numai bine.

Una din cele mai dragi carti citite este,,Vanatorii de zmeie,,a scriitorului afgan Khaled Hosseini carte pe care o recomand a fi citita ,cu mare drag. Pentru ca suntem oameni avem mare nevoie de hrana spirituala,hrana care in mare parte o obtinem in urma cititului. Cititul ne ajuta sa ne exprimam mai usor,ne dezvolta imaginatia,ne tine creierul in forma,ne relaxeaza si ne face mai puternici un om informat este un om puternic.

Cartea care m-a relaxat in copilarie si nu numai este Aventurile lui Habarnam. De asemenea imi plac cartile scrise de Vlad Musatescu si in genereal lecturile care te relaxeaza si te fac sa zambesti. Buna, a citi este a te relaxa, a te bucura, a te intrista, a plange , a rade, a trai, a simti la fel si iubi alaturi de personajele preferate.

Poate îți place și:

Nu pot spune ca am o carte preferata, le iubesc pe toate dintre cele mai dragi si care deja le-am citit de cel putin 5 ori sunt doar cateva: Greu de zis care e cartea preferata dar daca ar fi sa fac un clasament La rascruce de vanturi e pe primul loc. Drept e ca de carte ma apucasem acum vreo 5 ani. Am citit cam jumatate din ea dupa care am lasat-o. Am venit la Cluj la facultate si am fost la piesa de teatru…La rascruce de vanturi.

Urmatoarea zi m-am apucat de citit cartea si foarte repede am si terminat-o. Cred ca se trage si de la piesa pe care o vazusem inainte si toate sentimentele si trairile pe care le-am avut atunci. A ramas in sufletul meu, atat piesa dar si cartea. Vreau sa zic ca pana acuma nu am prea citit si ce scriai inafara de ingrediente si modul de preparare. Astazi insa nu stiu ce m-a indemnat sa o fac si nu regret. Am ajuns in ziua de azi sa fiu tot mai dezamagita de cum isi cresc parintii copiii, cum isi cresc bunicii copiii si influenta care o au asupra lor.

Ma bucur insa de fiecare data si ma luminez cand citesc sau vad ceva asemanator cu ce ai scris tu despre bunicul tau. Ma bucur cand vad o bunica impreuna cu nepotica ei pe autobuz iar bunica ii raspunde la intrebari serios, ca si cum ar fi un om mare.

Covrigei de casa - Retete culinare by Teo's Kitchen

M-am bucurat de asemenea si cand am citit ce ai scris tu mai sus despre bunicul tau. Chiar daca oarecum te-a obligat sa citesti asta a avut un impact pozitiv si asta e bine. Sunt sigura ca si tu esti un exemplu bun pentru copilul tau daca ai primit o astfel de educatie si ma bucur tare. Nu ma puteam abtine sa nu raspund la ceea ce ai scris tu: Eram atat de pornita sa scriu ce am scris mai sus incat uitasem sa scriu de ce imi place sa citesc. Deci, cartea preferata e La rascruce de vanturi.

Cred ca depinde de stare ca sa zic de ce imi place sa citesc. Imi place sa citesc pentru ca ma relaxeaza, imi place sa citesc pentru a afla tot felul de lucruri noi iar mai apoi pentru a le putea si pune in aplicare aici intra mai degraba alte carti decat literatura. Ai toata aprecierea mea. Am multe carti preferate, iar in ultimul timp, m-am reorientat spre carti de actiune.

Totusi, cartea pe care as reciti-o mereu e Mandrie si Prejudecata. Consider ca cititul te cladeste ca om, iti imbogateste vocabularul, imaginatia si iti ofera o perspectiva ampla asupra lucrurilor.

Am fost intrebata la un seminar cum as descrie, intr-un cuvant, literatura. Raspunsul meu a fost si este in continuare — viata.


  • cacaoweb download gratis per mac.
  • how do i force an application to close on a mac;
  • RETETE CULINARE.
  • Ingrediente Sărățele:.
  • .
  • Saratele | Rețete - Laura Laurențiu.

Imi place sa citesc pentru ca evadez intr-o alta lume…lumea din carti. Cartile preferate si pe care le pretuiesc sunt cele scrise de OSHO pentru ca mi-au deschis ochii sufletului si ai mintii…pot intelege diferit atat de multe lucruri pe care nu le intelegeam prea bine sau deloc…. Imi place sa citesc pentru ca paginile te duc in locuri unde nu ai mai fost, traiesti mult,intens si, de multe ori, iti pui intrebari care altfel nu te-ar fi chinuit. Zambesc gandind la Amintiri din copilarie sau oftez cu Cuore…in functie de zi, de stare,de anturaj,de varsta….

De mic copil am fost obisnuita sa citesc; de fapt, pot spune ca am fost fascinata de lectura, iar cartile mi-au fost buni prieteni ce nu m-au dezamagit niciodata. Lectura m-a ajutat sa ma formez, sa am cunostinte bogate si variate. Lista cu favorite este, insa, foarte lunga…. Imi place sa citesc pentru ca ma destinde, ma transpune in fata personajelor si asa pot sa fiu oricine, oriunde, oricand.

In acest aluat nu se pune lapte si nici apa, se framanta cu iaurt. Nici nu trebuie sa fie prea dospit, nu urmarim sa fie pufoase saratelele: In general, ceea ce ai invatat de la mama se aplica cu succes, acesta e doar un caz particular. Aceasta reteta este cu drojdie. Nu contest ca nu vor fi fiind altele, fara drojdie, bune si acelea. Eu prefer intotdeauna sa folosesc drojdia, care e o materie vie, decat praful de copt care e un produs chimic. Se poate, numai ca nu are rost. Punand smantana in loc de iaurt nu vei face decat sa cresti aportul de grasime din aluat, care deja este destul de gras.

Nu vei obtine nimic mai bun, nici textura, nici gust. Din nou vesnica problema: T pup. Daca nu scrie nimic de oua, inseamna ca nu se pun: Ai nevoie de ou doar ca sa le ungi pe deasupra. Le-am facut si eu azi!!

Saratele cu branza - JamilaCuisine

Au iesit excelente!! De mult cautam aceasta reteta insa nu am gasit decat retete cu branza in aluat sau fara drojdie…am incercat retete din alea dar nu m-au incantat!! Insa astea facute dupa reteta dvs sunt exact ce vroiam si ce mancam in copilarie acasa la bunica mea!! Multumesc pt reteta si pt ca am redescoperit gustul copilariei: Le-am facut azi, nu ma satur, mi-e ca ma fac cat casa, as manca continuu…. Ildi draga, nu am numarat saratelele.

Cand am scris 12 portii, m-am gandit ca sunt suficiente ca sa le asezi, ca aperitiv, pe o masa de 12 persoane, care sa le guste inaintea felurilor principale, nu sa se sature cu saratele.

Covrigei de casa

Cam de grame rezulta. Flicitari laura! Saratelele se topesc in gura, au un gust si o textura rafinata. Merita sa le incercati si o sa vedeti ca are Laura dreptate, nu te cam poti lasa de ele. Exact pe gustul meu si sigur si al sotului care nu este inca acasa. A doua tava este in cuptor. Pacat ca nu gasesc untura sau osanza unde locuim si treb sa ma multumesc doar cu uitatul la multe din retele pe care le-am memorat: Arata grozav de bine!

Asi dori sa te intreb Laura, daca nu am untura pot folosi numai unt? Aici la noi nu vad untura in supermarket-uri. Abia astept sa le incerc! Multumesc si eu ca toti ceilalti pentru reteta si astept in continuare si alte noutati delicioase de la tine. Spor la treaba si toate cele bune: Depinde unde locuiesti…. Cornelia, se poate si numai cu unt, unmele fete le-au facut asa sau cu margarina. Ies foarte bine oricum. Consistenta e usor mai placuta daca folosesti si untura, dar, fara grija, si cu unt vor fi foarte bune. Sunt usor de preparat dar ,cred ca sunt si tare gustoase!!!!!

Las dieta pe altadata? De data asta cred ca DA!! Gata, le-am terminat! Bravo, Cristina draga, ce operativa ai fost: Nu pui si o poza? Ma indoiesc ca nu arata bine, de ce nu ar arata? Ma bucur mult ca va plac si tie si fetitei, sa va fie debine! Ce faineee-s! Mie mi se par chiar foarte aspectuoase iar d ebune stiu sigur ca sunt.

Multumesc ca mi-ai atras atentia, Cristina, am omis sa scriu de drojdie, am editat acum. Se adauga deodata cu iaurtul. Se fac foarte usor, Cristina. Mie cel mai greu mi se pare sa le asez in tava: Nu greu, dar ceva mai migalos, trebuie apucate cu varful degetelor de unul dintre capetele inguste si trasferate rapid la locul lor. Mersi, Laura! Din punctul meu de vedere e cel mai bun blog culinar de la noi. Astazi am si preparat chec dupa reteta dumneavoastra…. Ce bine le-ai descris! Arata minunat1 Voi face si eu; sunt innebunita dupa saratele!: Multumim pentru reteta! Cautare in site.

Articole Jocuri, Concursuri Parteneriate. Pregatire Gatire Timp total Portii Grad dificultate usor. Printeaza reteta. Cornuri cu nutella din aluat foietaj dospit, un fel de croissante cu nutella. Au incercat aceasta reteta: Dana spune: Larrissa spune: Elena spune: Nicoleta spune: Simona spune: Carmen spune: Laura Laurentiu spune: Eu spune: Dia spune: Teo spune: Vali spune: Ramona spune: Ony Sutia spune: X33 spune: Oana spune: Lisman Andreea Marius spune: Mihaela Gherghina spune: Anca spune: Diana spune: Iulia spune: Emilia spune: Raluca spune: Ligiutza spune: Claudia Davis spune: Dumitrascuemilia spune: Luiza Crava spune: Veliu Mihaela spune: NIKOL spune: Serban Gigi spune: Herculea Raluca Anamaria spune: Ataraq spune: Ildi spune: